Wanita hampir ‘penyek’ lif rosak

0
305

CHINA – Agak tidak menyenangkan untuk menonton rakaman ini yang menunjukkan seorang wanita hampir menjadi hancur apabila lif secara tiba-tiba mula bergerak ketika dia ingin keluar daripadanya.

Lapor metro.co.uk, wanita tersebut sempat mengelak kecederaan serius ketika lif bergerak naik apabila dia sudah separuh jalan keluar dari pintu.

Media China melaporkan bahawa saat mengejutkan ditangkap pada kamera keselamatan di dalam lif sebuah bangunan di China pada 11 Ogos.

Dalam video itu, dua wanita dilihat berdiri di dalam lif yang dihentikan di tingkat bawah.Kedua-dua wanita kelihatan keliru apabila pintu lif tidak bergerak sebelum salah seorang daripada mereka yang memegang sedulang makanan, memutuskan untuk melangkah keluar bagi memeriksa butang lif.

Tetapi sebaik sahaja dia keluar, lif memecut ke atas dengan pintu yang masih terbuka.Wanita kedua yang masih berada di dalam lif kelihatan cuba menghentikan wanita seorang lagi dari keluar, yang dapat melepasi pintu sedetik dari tersepit.

Hempasan kuat dapat didengari ketika wanita melompat melalui jurang yang mengecil, mungkin setelah menjatuhkan dulang makanan di tangannya.

Lif terus bergerak naik, melepasi tingkat lain dengan pintunya terbuka luas.Tiada maklumat lanjut sama ada kerosakan lif akan diperiksa atau tidak.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here